Kenestä vuoden 2024 liikuntapaikkamestari?


Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry (SLA) ja Lappset Group jatkavat neljä vuotta sitten käynnistettyä perinnettä palkita liikuntaympäristön kehittäjiä. Vuoden liikuntapaikkamestarin haku on jälleen avattu ja tunnustus jaetaan neljättä kertaa loppuvuodesta. Ehdokkaiden ilmoittaminen tapahtuu SLA:n nettisivuilla olevan lomakkeen kautta toukokuun ja elokuun välisenä aikana.

Liikuntapaikkamestarien tekemä työ näkyväksi

Liikuntapaikkamestarit vaikuttavat merkittävästi liikunta-alueiden kehittämiseen ja niiden ylläpidon suunnitteluun sekä toimeenpanoon. Omalla työllään he myötävaikuttavat aktiivisesti liikuntaympäristöjen kehittämiseen yli hallinnollisten rajojen huolehtien sekä kuntoliikkujien että kilpaurheilijoiden arjen harjoitteluolosuhteiden toimivuudesta. 

- Liikuntapaikkamestarit ovat oman alansa ehdottomia huippuosaajia. Heidän päivittäinen työpanoksensa ja ammattiosaaminen näkyvät meidän jokaisen päivittäisessä arjessa. Liikuntapaikka-alan oppilaitokset haluavat, että maamme liikuntapaikat ovat jatkossakin osaavien, koulutettujen ja hyvien ammattilaisten käsissä. Kentällä meritoituneiden tekijöiden arvostaminen ja esiin nostaminen antavat myös alan uusille osaajille lisämotivaatiota kehittyä parhaaksi omassa työssään. Puhumattakaan siitä, että ala ja tekijät tulevat paremmin tunnetuksi liikunnan ammattilasten sekä liikuntapaikkojen asiakkaiden keskuudessa., sanoo Itä-Suomen Liikuntaopiston liikuntapaikka-alan vastaava opettaja Jere Sinkkonen. 

Liikuntapaikkamestarit ovat selkeä ryhmä koulutuksen käyneitä ammattilaisia, joita ei huomioida muin tunnustuksin.

Perusteluissa korostuvat yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä innovatiivisuus

Tunnustuspalkinto voidaan myöntää liikuntapaikkamestarikoulutuksen käyneelle henkilölle, joka toimii aktiivisesti liikuntaympäristöjen kehittäjänä ja ylläpidon suunnittelijana sekä toimeenpanijana. Urheilussa, kuten muillakin elämän osa-alueilla, menestys ja onnistumiset ovat seurausta hyvästä, kannustavasta ja luottamukseen perustuvasta ilmapiiristä arkisen käytännön työn rinnalla. Siksi valintaperusteissa kiinnitetään erityistä huomiota pehmeiden arvojen toteutumiseen, ratkaisukeskeiseen lähestymistapaan ja positiiviseen yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa.  

Palkitsemisperusteissa painotetaan lisäksi hallinnollisten rajojen yli tapahtuvaa yhteistyötä, ja kuntoliikkujien sekä kilpaurheilijoiden huomioimista liikunta-alueiden kehittämisessä. Lisäksi kiinnitetään huomiota työyhteisön hyvinvointiin ja liikkumista edistävään toimintaan. Vuoden 2024 palkitsemisperusteet ovat samat kuin edellisvuonna. 

Eri organisaatioiden edustajista koostuva palkintoraati arvostaa lisäksi ennakkoluulottomuutta, innovatiivisuutta ja rohkeita aloitteita sekä erinomaisia yhteistyö-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja.

Tunnustuspalkinnolla halutaan edistää moniammatillisen työn arvostusta

Lappset Group Oy haluaa tunnustuspalkinnolla nostaa liikunta-alueiden olosuhteista vastaavien liikuntapaikkamestareiden monipuolisen ammatillisen työn arvostusta ja vahvistaa heidän merkitystään liikuntaympäristöjen toiminnan ylläpitäjinä sekä kehittäjinä.

Vuoden liikuntapaikkamestari –tunnustuksen ja 1 500 euron arvoisen palkinnon saajan valitsee kuusihenkinen raati, johon kuuluvat SLA ry:n hallituksen jäsen Sari Sarpaneva, SLA ry:n pääsihteeri ja palkintolautakunnan sihteerinä toimiva Johanna Manninen, Lappset Group Oy:n kotimaan myyntijohtaja Jarno Virkki, Jere Sinkkonen, Itä-Suomen liikuntaopisto, Mika Nurminen, Suomen urheiluopisto Vierumäki, ja Jarmo Luuri, Kuortaneen urheiluopisto.

Tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan lokakuussa Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n järjestämän olosuhdeseminaarin yhteydessä. Tunnustus jaetaan vuosittain, ja se on osa Lappset Group Oy:n yhteiskunnallista vastuuta.

Ehdotuksia palkinnonsaajaksi voi tehdä Vuoden liikuntapaikkamestari | Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry (sla-ry.fi) linkin kautta toukokuun ja elokuun välisenä aikana.

Lisätietoja:
- Johanna Manninen, SLA ry:n pääsihteeri, puh. 040 5567 040, johanna.manninen@sla-ry.fi 
- Jarno Virkki, myyntijohtaja, Lappset Group Oy, puh. 050 434 9204, jarno.virkki@lappset.com

Ehdota vuoden 2024 liikuntapaikkamestaria

Onko henkilö suorittanut liikuntapaikkamestari-tutkinnon

Helsingin Olympiastadionin vastaava kenttämestari Jani Kurvinen valittiin vuoden 2023 liikuntapaikkamestariksi


Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry (SLA) ja Lappset Group haluavat antaa tunnustusta liikuntaympäristöjä kehittäville henkilöille. Vuoden liikuntapaikkamestari -tunnustus jaettiin kolmatta kertaa 5. lokakuuta 2023 liikuntapaikkojen olosuhdeseminaarissa. Kolmen finalistin joukosta tunnustuksen sai Helsingin Olympiastadionin liikunta-alueista vastaava kenttämestari Jani Kurvinen.

”Vuoden 2023 liikuntapaikkamestarimme Jani Kurvinen kertoo kävelevänsä työaamuinaan ensitöikseen paljain varpain Helsingin Olympiastadionin nurmella ja hörppii aamukahviaan, miettien miten tänään nurmi kesytetään,” Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n pääsihteeri ja valintaraadin jäsen Johanna Manninen kuvailee.


Kurvisen työpiste on Suomen tunnetuimpia urheilupaikkoja, jossa järjestetään muun muassa maailmanluokan rokkikonsertteja ja loppuunmyytyjä urheilutapahtumia.


”Kurvisen asenne tekee vaikutuksen,” Johanna Manninen toteaa. 


Palkitsemisperusteluissa Kurvista kuvaillaan tiimipelaajaksi ja hänen ammattitaitoaan hehkutetaan niin työkavereiden, naapurikaupungin kollegojen, tapahtumajärjestäjien kuin lajiliittojenkin suunnalta.


Vuoden 2023 liikuntapaikkamestari tunnustuksen saaja Kurvinen viimeistelee kansainvälisiä nurmenhoidon opintojaan ja esimerkillään kannustaa liikuntapaikkojenhoidon ammattilaisia jatkokouluttautumaan.


”Tänä vuonna valintaraati vaikuttui Kurvisen polusta alansa todelliseksi tähdeksi,” Manninen summaa.

Kaikkien lomakkeen täyttäneiden kesken arvomme neljä K-ryhmän lahjakorttia.

Liikuntapaikkamestari -lehti: