Vaikuttaminen

Kuntavaalit 2021

Kuntavaaleissa vaikutetaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi kuntien liikuntapalveluihin.

Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry toteuttaa yhdessä aluejärjestöjen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa vaalipaneelikiertueen keväällä 2021.

Vaalipaneelia voi seurata suorana Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n YouTube-kanavalla.  Reilun tunnin mittaisen tilaisuuden voi katsoa myöhemmin tallenteena verkkosivuilta. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tilaisuudessa kuullaan asiantuntija-alustuksia, joiden jälkeen ehdokkaille esitetään asiaan liittyviä kysymyksiä.

Järjestetäänän hybridinä, eli ehdokkaat sekä tilaisuuden vetäjä ovat fyysisesti läsnä, mutta asiantuntijapuheenvuorot sekä yleisö osallistuu etänä.

Vaalipaneelikiertueen paikkakunnat ja aikataulu

Yhteistyössä: Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Suomen Urheiluopisto, Pajulahden liikuntakeskus, Lahden kaupunki, Tampereen kaupunki, Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Lapin Liikunta ry, Santa Sport, Rovaniemen kaupunki, Keski-Suomen Liikunta- ja Urheilu ry, Likes, KIHU, Jyväskylän Urheiluakatemia, Jyväskylän yliopisto liikuntatieteellinen tiedekunta,  Jyväskylän kaupunki.

Poimintoja Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n tekemästä jäsenkyselystä:

Lapsille ja nuorille pitää osoittaa liikuntapaikkoja, jotka aktivoivat heitä esim. skeitti, pumptrack ja jalkapallokentät.
Olosuhteiden luonnista ja korjausrakentamisesta ei voi leikata. Urheilupaikkoihin osoitettujen määrärahojen turvaaminen.

Kunnat panostaisivat liikuntapaikkojen kunnossapitoon riittävällä työntekijämäärällä ja varoilla.

Liikunnan merkityksen lisääminen kunnallisissa strategioissa niin, että se näkyy myös euroina eikä pelkästään puheina ja katteettomina lupauksina.

Kunnan tilahankkeissa huomioidaan päiväkoti ja koulurakennuksiin liittyvät liikuntatarpeet ja – mahdollisuudet.

Kunnan hyvinvointistrategiassa valinnaksi nostetaan, että alle 18-vuotaiaiden liikuntatilat ovat maksuttomia