Maksuton webinaarisarja jatkuu vuonna 2021        

Varaa ajat kalenteriisi jo nyt tai katso webinaarit myöhemmin SLA:n YouTube-kanavalta. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita, linkki Zoom-webinaariin löytyy SLA:n kotisivuilta ja somekanavista.

14.1 klo 10-11  Sisäliikuntatilojen monipuolinen suunnittelu – Voimistelu erilaisissa liikuntatiloissa

Puhujana Janina Mäkinen Suomen Voimisteluliitto

”Monipuolinen, virikkeitä sisältävä ja eri käyttäjäryhmien tarpeet huomioiva liikuntapaikka houkuttelee liikkumaan, temppuilemaan ja innostumaan.Voimisteluliiton Janina Mäkinen tulee webinaarissa kertomaan, kuinka voimisteluolosuhteita ja -kalustusta voidaan suunnitellaerilaisiin liikuntatiloihin nykyaikaisella tavalla. Erilaiset kiinteät sekä muuntojoustavat ratkaisut palvelevat samaan aikaanvoimistelun lajiharrastajia sekä mm. muiden lajien oheisharjoittelua ja koululaisryhmiä.”


Katso lähetystä (14.1.2021 klo 10-11)
klikkaamalla alla olevaa kuvaa!
28.1 klo 10-11 Työsuhteen kulmakivet – liikunta ammattina

Puhujina Jaana Liimatainen, työmarkkinajuristi ja Raino Nieminen, toiminnanjohtaja Saval

Liikuntaa ohjaavien ammattilaisten työnkuva on murroksessa ja työsuhteet muuttuneet. Tässä webinaarissa käydään läpi työsuhteen kulmakiviä eri näkökulmista. Mitä eroa on työsopimuksella ja toimeksiantosopimuksella? Mitä on hyvä huomioida ennen työsopimuksen allekirjoitusta? Entä mikä on työaikaa, entäpä lepoaikaa? Mietityttääkö sunnuntailisät tai ylityökorvaukset? Kenen vastuulla on työaikakirjanpito?”11.2 klo 10-11 Uimahallien eri asiakasryhmät – kuinka täyttää kaikkien toiveet?

Puhujina Aleksi Nyström, Kajaanin liikuntapalvelupäällikkö, Eevaliisa Anttila, toimitusjohtaja Uimakoulu Pikku Joutsen oy ja Karri Kylliö, toimitusjohtaja Sport Venue Oy

”Kuinka ottaa uimahallin eri tilat tehokkaaseen käyttöön datan avulla? Kuinka löytää toimivat ratkaisut, niin että kaikki asiakasryhmät tulee huomioiduksi. Uimahalli liikuttaa vauvasta vaariin ja mummoon, käyttäjiä ovat niin yritykset, seurat kuin kuntalaiset, mukaan mahtuu kuntoilijoita, kilpauimareita, vesijuoksijoita, erityisryhmiä ja kaikkien toiveet tulisi huomioida. Nyt on aika laittaa parhaat käytänteet jakoon ja ehkä kertoa myös, että mikä ei toimi.”
12.3 klo 10-11 Energiatehokas jäähalli - Case Äänekosken Jäähalli

Puhujana Jarkko Piiparinen, Suomen Projektori Oy ja Antti Virmanen,  Äänekosken Kiinteistönhoito Oy

”Äänekosken uuden jäähallin tavoitteena on olla maailman energiatehokkain jäähalli. Kylmäaineena käytettävä hiilidioksidi tekee hallista ympäristöturvallisemman kuin vanhat hallit. Teknisten ratkaisujen ansiosta jäähalli muuttuu energian kuluttajasta energian tuottajaksi. Tässä webinaarissa kuullaan jäähallin tämän hetken kuulumiset ja kuinka tavoitteisiin on päästy.”


Menneet webinaarit katsottavissa tallenteena

Digijumppaa, etäneuvontaa ja webinaaria – Miten järjestät hyvän tapahtuman netissä

Joona Haarala, vastaava tuottaja Suomen Podcastmedia

KATSO TALLENNE TÄSTÄ >>


Tekonurmikentät ja ympäristö

Tero Auvinen, Suomen Palloliitto 

Outi Setälä, johtava tutkija Suomen Ympäristökeskus

Jyri Tirroniemi, tutkija Suomen Ympäristökeskus

KATSO TALLENNE TÄSTÄ >>


Hyvien käytäntöjen jalkauttaminen – Case Raisio

Reijo Hakorinta, Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Raisio


Askelmerkit yleisurheilukentän perusparannukseen - Roadmap suunnittelusta avajaisiin!

Mika Muukka, olosuhdepäällikkö Suomen Urheiluliitto ry