Kuntapäättäjille suunnattu liikunnan ja urheilun tietopaketti

Olympiakomitea yhteistyössä Liikkujan Polku -verkoston, liikunnan aluejärjestöjen ja Kuntaliiton kanssa on koonnut tietopaketin kuntapäättäjille.

Tietopaketti on tarkoitettu kaikille kuntapäättäjille, erityisesti liikunnasta vastaavien lautakuntien jäsenille, avuksi ja innoitukseksi liikunnan ja urheilun edistämiseen. Pakettiin on koottu hyödyllisiä tietoiskuja, joilla kuntatason liikunta- ja urheilukysymyksiin voi nopeasti perehtyä.

Uudet valtuustot ovat aloittaneet työnsä alkusyksystä ympäri maata. Kunnissa suunnitellaan parhaillaan uudelle valtuustokaudelle strategisia tavoitteita. Tietopaketissa liikuntayhteisö muistuttaa, että liikunnalla on suuri merkitys paitsi kuntalaisten terveydelle, myös kuntien taloudelle. Kuntapäätöksenteossa on hyvä huomioida, että kuntalaisten päivittäinen liikunta-aktiivisuus ja jokainen huippu-urheilu-ura lähtevät liikkeelle paikallisista edellytyksistä.

– Liikunta on kunnissa entistä tärkeämmässä osassa. Jotta liikuntaa voidaan lisätä, tarvitaan vahvaa strategista otetta ja konkreettisia liikuntatekoja. Siksi liikuntayhteisö on koonnut tietopakettiin ehdotuksia liikunnan ja urheilun edistämiseksi, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoo.

– Olympiakomitea ja paikalliset liikuntajärjestöt antavat mielellään vinkkejä liikunnan ja urheilun edistämiseen ja toivovat tiivistä yhteistyötä kuntapäättäjien kanssa. Liikuntajärjestöjen asiantuntemus on kuntapäättäjien käytettävissä, joten järjestöjen puoleen voi aina kääntyä, Vapaavuori kannustaa.