Vuoden liikuntapaikkamestarin sortsit vaihtuivat frakkiin

15.12.2023

Olympiastadionin vastaava kenttämestari Jani Kurvinen sai yllättävää postia kesken jalkapallokentän lannoitteiden laiton. Tasavallan presidentin kanslia lähestyi kutsulla Linnan juhliin. Katsoessaan aulahenkilökunnan kentälle kiikuttamaa kuorta Jani ajatteli, että kyseessä täytyy olla työkavereiden pila.

- Ei ruohonjuuritasolle tällaisia kutsuja yleensä tipahtele, Jani nauraa.

Hän oli kutsusta valtavan yllättynyt ja kokee sen olevan hieno huomionosoitus koko liikuntapaikka-alalle. Hän koki edustavansa Linnan juhlissa koko toimialaa.

Kutsu tuli Janille reilu kuukausi ennen juhlia. Kenttämestari esitti työkavereilleen toiveen, että asia pysyy salassa itsenäisyyspäivän iltaan kello kuuteen asti ja senkin jälkeen hän pitää puhelimensa kiinni ja nauttii kokemuksesta kaikessa rauhassa. Janin vierellä edusti Heidi Solomon, joka työskentelee myös Helsingin kaupungilla liikunnan parissa. 

Linnassa oli tungosta ja jonottamista, mutta samaan aikaan myös todella mukavaa. Jani oli joskus luvannut viedä Heidin oikein hienoihin tanssiaisiin ja nyt lupaus tuli lunastettua. Pari kävi pyörähtämässä tanssilattiallakin, vaikkei tanssiminen Janin vahvuuksiin kuulukaan. 

- Tunnelma juhlissa oli yllättävän rento. Ihmiset olivat hyvällä tuulella ja heidän kanssaan oli helppo jutella. Ruoka oli hyvää ja booli juotavaa. Tuntui hassulta olla samoissa juhlissa Käärijän, Teemu Pukin ja Tarja Halosen kanssa. 

Janilla oli frakki päällään ensimmäistä kertaa elämässään. Se oli vuokrattu pukuvuokraamosta, eikä tuntunut lainkaan tukalalta, päinvastoin se oli oikein mukava päällä. Sortseissa viihtyvä mies ei kokenut olevansa sellaisessa asemassa, että olisi uskaltanut tai edes halunnut rikkoa etikettiä. Heidi oli pukeutunut kauniiseen turkoosiin iltapukuun, jonka helmat osoittautuivat rappusia kävellessä hieman haastaviksi. Kommelluksilta vältyttiin, eikä mikään hidastanut liikuntaa tyylikkäästi edustanutta paria. Upeaa, että liikuntapaikat ja niistä huolehtiva väki on huomattu valtakunnan korkeinta tahoa myöten. 

- Kiitos presidenttiparille kutsusta ja ikimuistoisista juhlista!

 

Olympiastadionin kenttämestari Jani Kurvinen edusti Heidi Solomonin kanssa liikunnan ammattilaisia Linnan juhlissa.