Aiemmat uutiset

Vasemmalla Mänttä-Vilppulan edustajat liikuntasihteeri Jari Ahvenjärvenjohdolla ja oikealla Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti

Elämme ajassa –huomionosoitukset Vantaan ja Mänttä-Vilppulan liikuntapalveluille

 

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut on tehnyt aktiivista ja pitkäjänteistä työtä kaupungin asukkaille ja myös ulkopaikkakuntalaisille. Vantaalla on vuodesta 2010 alkaen toteutettu liikkuva koulu –toimintaa ja kaupungissa on luotu malli kokemuksista ja käytänteistä peruskoulun aktiiviseen liikuntatoimintaan. Yhteistyö liikuntapalvelujen ja koululaitoksen kanssa on sujunut joustavasti ja Vantaalla on kaksi liikunnanohjaajaa koordinoimassa liikkuva koulu-työtä. Liikuntapalvelut on aktiivinen  mm. maahanmuuttajien, kutsuntaikäisten liikunnan edistäjänä. Poikkihallinnollinen yhteistyö on toteutunut niin ohjaustoiminnassa kuin liikuntapaikkarakentamisessa. Vuonna 2009 valmistunut liikuntapaikkasuunnitelma on tehty yhteistyössä kaikkien toimialojen kanssa. Sen tavoitteena on kehittää Vantaa viihtyisäksi ja liikuntaan kannustavaksi ympäristöksi.

Mänttä-Vilppulan liikuntapalvelut on niin ikään toiminut aktiivisesti kaupungin sisäisen yhteistyön rakentajana erityisesti kuntaliitoksen jälkeen. Pienessä kaupungissa on myös rohkeasti rakennettu uusia liikuntapaikkoja ja niiden toteutuksessa on tehty pilotointia. Meneillään on kaupungin toisen jäähallin rakentaminen ja se on maailman ensimmäinen energiahalli. Kaksi vuotta sitten valmistui jalkapallonurmi, jonka maarakennuksiin käytettiin paikallisen paperitehtaan sivutuotteena syntynyttä kuitusavea. Rakentamisen pilottihankkeet sekä itse rakentaminen ja liikuntapaikkojen hoito on tapahtunut yhteistyössä usean osapuolen kanssa ja liikuntapalvelut on ollut kokoavana voimana toteutuksissa.

SLA:n puheenjohtaja Ari Koskinen kertomassa perusteluja valinnoille. Kunniajäsenet: Hannu Vikman, Kari Sirèn, Kaarle Riihimäki, Arto Niemelä, Raija Kinnunen, Timo Haukilahti, Reijo Vartia ja Arto Sinkkonen

SLA ry:n ensimmäiset kunniajäsenet

 

SLA kutsui ensimmäisiksi kunniajäsenikseen kahdeksan henkilöä, jotka ovat toimineet edeltäjärjestöissä vaikuttamassa liikunnan kehitykseen. Monet heistä ovat työskennelleet muissakin järjestöjen toimintaan vaikuttavissa työtehtävissä. Edelleen järjestöjen yhdentymiseen heillä on ollut merkittävää vaikutusta sekä sittemmin SLA:n toimintaan osallistumalla he ovat tukeneet järjestön asemaa.

____________________________________________________________

Personal trainer -koulutus on villiä ja kirjavaa

Personal trainer -koulutus kaipaa selkeyttä ja yhteisiä linjoja, toteaa Saara Koskinen Liikuntatieteelliselle Seuralle tekemässään yliopistoharjoittelutyössään.

Lue lisää 

SLA-Golf 2.9. 2015 Vantaa

 

Tule kisamaan SLA:n Golf-mestaruudesta yhdessä Vantaan liikuntapalveluiden kanssa!

Pelipaikkana Keimola Golf, Kirkantie 32  01750 Vantaa

Lähdöt klo 9.00 jälkeen

Osallistumismaksu 40 euroa, sisältää aamiaisen, lounaan ja pelit. Pelimuotona pistebogey ja paras scr.

Ilmoittautumiset 21.8. mennessä osoitteella toimisto@sla-ry.fi tai SLA:n kotisivuilta www.sla-ry.fi/koulutukset ja tapahtumat /ilmoittautumislomake SLA ry:n koulutuksiin tai puh. Anne Kinnunen 050-9136311

____________________________________________________________

Olosuhdeseminaari 7. – 9.10.2015 Helsinki – Tukholma

Seminaarin ohjelma on julkaistu, löydät sen täältä

Mielenkiintoisia luentoja luvassa, muistathan varata oman paikkasi!

____________________________________________________________

SLA-golf

Suomen Liikunnan Ammattilaisten golf-mestaruudet ratkottiin yhdessä Vantaan Liikuntapalveluiden kanssa syyskuussa Keimolassa. Mukaan kisaan osallistui tällä kertaa 21 golfaajaa, mikä on enemmän kuin minään aiempina vuosina. Keimolan golfradalla on innostunut tunnelma pilvipoutaisessa säässä. Lyönnit olivat pitkiä ja putit tarkkoja, vaikka kaikki eivät lyöntipeli Scratchissa täysin onnistuneetkaan, mutta se ei menoa haitannut.

Tulokset

Lappsetin Risto Ikäheimolle liikuntaneuvoksen arvonimi

Tasavallan Presidentti on tänään 8. toukokuuta 2015 myöntänyt liikuntaneuvoksen arvonimen Lappset Group Oy:ssä elämänuransa tehneelle Risto Ikäheimolle.

Lue lisää

____________________________________________________________

SPORTEC-Vaalipaneeli

Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry järjesti Sportec-messuilla 18.3. historian ensimmäisen vaalipaneelinsa.

Lue lisää

Risto Ikäheimo

Risto Ikäheimon palkittiin Sportec -messujen yhteydessä

 

Hengitysliitto ry, Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO ry muistivat eläkkeelle jäävää hyvää yhteistyökumppania Lappset Group Oy:n ”leikkijohtajaa” Risto Ikäheimoa. Hän on tehnyt pitkän päivätyön ideoidessaan ja viedessään käytäntöön lähiliikuntatuotteita. Hän on innostava toimija ja aktiivinen oppimisympäristöjen ja hyvinvointimaiseman puolestapuhuja.

Hyvinvoinnin haasteet

 

Mitä on suomalainen hyvinvointi nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa, missä tuntuvat muuttuvan kaikki osa-alueet ja monet yrityksetkin jatkavat YT-neuvottelujen tiellä.

LUE LISÄÄ

Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n hallitus 2015

SLA:n vuosikokouksessa 30.10. valittiin erovuoroiset hallituksen jäsenet jatkamaan seuraavan 2-vuotis kauden. Hallituksen kokoonpano vuonna 2015 on: pj Ari Koskinen, vpj Jarmo Luuri, vpj Marjukka Tiainen,  Kimmo Lemberg, Tom Liljeström, Aarni Mertala, Pekka P. Paavola, Aija Rautio, Riikka Smolander ja Manu Varho

Turvallisuussuunnitelman laamisprosessi

 

Monitoimihallien suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa on maassamme tehty liikaa kompromisseja liikunta- ja urheilutapahtumien ja muiden yleisötilaisuuksien järjestäjien toiveiden täyttämiseksi.

Hallien käyttäjäkunnasta halutaan mahdollisimman laaja, koska liikunta- ja urheilutilaisuudet eivät yleensä kata liikuntapaikan käyttökuluja. Kompromissit eivät ole ainakaan näillä näkymin ole parantaneet hallien turvallista käyttöä.

Matti Riekki ohjeistaa Turvallisuussuunnitelman laatimisprosessin teossa.

Lue lisää

LIIKUNTAPAIKKOJENHOITO.FI

Uudistunut liikuntapaikkojenhoito.fi-palvelu esitellään virallisesti ensi kertaa kevään Sportec-messuilla. Jos et vielä ole päässyt ohjelmaan tutustumaan, kannattaa tulla osastollemme tai varata henkilökohtainen esittely omalle paikkakunnalle.

Lisätietoja:

Hanna-Leena Halonen,

puh. 044-725 7200,              

hanna-leena.halonen@sla-ry.fi

Näkymä uuden palvelun kalenteritoiminnosta.

Sportec-messuilla SLA:n osastolla olleen noppa-arvonnan oikea vastaus oli 586 kappaletta.

Lähimmäksi arvanneet olivat:

Susanna Sammalniemi, Marianne Mottinen, Hannu Karstunen ja Esa Paukku.

Heille on lähetetty postitse tuotepalkintoja.

Onnittelut voittajille!

Vähimmäispalkkasuositukset

Toimihenkilöliitto Erto ry:n ja Erityistoimihenkilöt ET ry:n vähimmäispalkkasuositus yksityisille liikunta-aloille 2014 on julkaistu.

Vähimmäispalkkasuosituksen löydät TÄSTÄ

Olosuhdeseminaari – esteettömyys ja turvallisuus teemoina

 

Vuoden 2014 Olosuhdeseminaari pidettiin Arena messujen yhteydessä Helsingin messukeskuksessa ja yön jälkeen palattiin takaisin varsinaisille messuille. Pääteemana oli tällä kertaa esteettömyys ja turvallisuus.

Lue lisää

____________________________________________________________

SUURTAPAHTUMA TUO LIIKUNNAN AMMATTILAISET TAMPEREELLE

SGGF 2015: Vaalipaneelin teemoina liikunta, hyvinvointi, terveys ja alan rahoitus

Pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattitapahtuma SGGF 2015 kokoaa yhteen alan neljät messut sekä valtakunnalliset KKI-Päivät. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 18.–19.3.2015 järjestettävässä suurtapahtumassa on liki 130 näytteilleasettajaa. Asiantuntijaseminaarien ja lajiesittelyjen lisäksi ohjelmassa on Vaalipaneeli, jossa kansanedustajaehdokkaiden johdolla nostetaan esille liikunnan ja hyvinvoinnin tärkeitä kysymyksiä. Messut avaa Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen. Avajaisissa palkitaan Vuoden Liikuntapaikka 2015.

Lue lisää

____________________________________________________________

Syyskokous valitsi SLA:n hallituksen jäsenet vuodelle 2014

 

Puheenjohtajana jatkaa Ari Koskinen, Valkeakoskelta (v. 2014-2015)

Uudet hallituksen jäsenet (v. 2014-2015) ovat Aija Rautio, Lappeenranta ja Riikka Smolander, Vantaa

Erovuoroisina jatkavat (v. 2014-2015) Jarmo Luuri, Seinäjoki ja Marjukka Tiainen, Lahti

Ei erovuoroisina jatkavat (v. 2014) Manu Varho ja Tom Liljeström, Kimmo Lemberg, Aarni Mertala ja Pekka P. Paavola

____________________________________________________________

Uima-, jää- ja liikuntahallien nykytila -raportti ilmestynyt

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapoliittista päätöksentekoa tukeva sektoritutkimus. Hankkeen rahoitus oli haettavissa vuonna 2012 tiedolla johtamisen rahoituksesta ja selvityksen on toteuttanut Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry. Raporttiin projektin vetäjä Eero Häyrinen on koonnut tiedot halleista Liikuntapaikat.fi –rekisteristä, lajiliittojen rekistereistä, sähköpostikyselyllä (vastasi 212 suomenkielistä kuntaa), tarkentavilla puhelinhaastatteluilla sekä kuntien liikuntapaikkakalentereista.

Lue lisää

Lue tästä koko tutkimusraportti

____________________________________________________________

Liikunnan ja terveyden uralla

 

Vuosina 1984-2008 valmistuneiden liikunta- ja terveystieteiden maistereiden sekä työlämässä toimivien liikunnanohjaajien (AMK) urakehitystä koskeva tutkimus on valmistunut. LTS:n tutkimusraportissa tarkastellaan liikuntakoulutuksen ja työelämän vaatimusten kohtaamista.

Sekä maistereiden että liikunnanohjaajien koulutus on tuottanut hyvin ammattielämässä tarvittavia valmiuksia. Maisterit kuitenkin kaipaavat suunnitelmallisempaa työharjoittelua sekä opintoja, jotka tuottavat hallinnollisia, esimies- ja johtamistaidollisisia valmiuksia.

Liikunnanohjaajat puolestaan toivovat tutkintonimikkeensä - liikunnanohjaaja (AMK) - uudistamista, jotta se antaisi työnantajalle riittävän kuvan liikunnanohjaajan osaamisesta. Lisäksi on syytä kehittää yhteistyötä liikuntatieteellisen tiedekunnan ja liikunnanohjaajia valmistavien ammattikorkeakoulujen välillä.

Raportti on saatavissa Liikuntatieteellisestä Seurasta:

Liikuntatieteellisen Seuran tutkimuksia ja selvityksiä nro 7.

____________________________________________________________

Olosuhdepäivillä syyskuussa oli mukana taas runsas osanottajamäärä.

 

Lue lisää

____________________________________________________________

Liikunnanohjaajille ja liikuntapaikoille uudet Teoston musiikintallennusluvat

 

Teosto on uudistaneet liikunnanohjaajatoimintaan liittyvät Teoston musiikintallennusluvat 1.3.2013 alkaen. Uusien lupien hinnat ovat aikaisempaa edullisemmat ja tallennettavien kappaleiden määrää ei enää rajoiteta.

Lue lisää

____________________________________________________________

VALTIO AVUSTUKSET LIIKUNTAPAIKKAHANKKEILLE

 

Liikuntapaikkarakentaminen jatkuu eri tahoilla Suomessa, vaikka toisaalta mediassa kaiken aikaa tuodaan esille taloudellisia negatiivisia seikkoja. Liikuntaolosuhteet ovat hyvinvoinnin yksi perustekijä, sillä jos ne rakennetaan ihmisten lähipiirin ja viihtyisäksi, niin ne houkuttelevat käyttämään tiloja ja välineitä. Erityisen oivallinen osoitus olosuhteiden jatkuvasta käytöstä ovat lähiliikuntapaikat, joita on rakennettu lähiöihin ja koulujen piha-alueille.

Lue lisää

Uima-, jää- ja liikuntahallien nykytilanne – sisäliikuntapaikkojen kattavuustutkimus

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi elokuussa Suomen Liikunnan Ammattilaisille tutkimusrahoituksen laajojen käyttäjäryhmien sisäliikuntapaikkojen kattavuustutkimukseen. Tutkimus toteutetaan liikuntapoliittisen päätöksenteon tueksi.

LUE LISÄÄ

____________________________________________________________

Opetus- ja Kulttuuriministeriön Liikuntapaikka-avustusten alueellinen jakautuminen vuonna 2010

 

Lue lisää

____________________________________________________________

Vuoden 2014 Liikuntateko –palkinto Seinäjoen Monitoimihallille

 

Arena messutapahtuma järjestettiin lokakuun alussa neljättä kertaa Helsingin Messukeskuksessa ja messuilla jaettiin neljännen kerran Vuoden liikuntateko –palkinto. Messusäätiön lahjoittaman 5000 euron palkinnon sai tänä vuonna Seinäjoen Monitoimihalli Oy.

Seinäjoen monitoimihallissa omistuspohjana on Seinäjoen Amerikkalaisen jalkapallon seura, Crocodiles, Seinäjoen Sisu ry, Seinäjoen Seudun Urheilijat ry sekä yksityisinä henkilöinä Ari Pölkky, Jarkko Tenkula ja Jari Jalava. Omistuspohja kuvaa aktiivisuutta ja uhrautuvaisuutta, missä yksityiset henkilöt ovat lähteneet rohkeasti toteuttamaan hallihanketta. Seurojen osalta eri lajien yhteistyö on ensiarvoista ja osoittaa lajien välistä synergiaa ja yhteistyötä.

Lajien edustajat kohtaavat päivittäin toisensa eikä kohtaaminen ole vain vuorojen vaihtuessa. Useampia lajeja voidaan harjoittaa samanaikaisesti, joten se tuo lajit rinnakkain eri lajiedustajien silmien alle. Hallissa voidaan harrastaa mm. jalkapalloa, futsalia, salibandya, sulkapalloa, pöytätennistä sekä hypätä, heittää ja juosta yleisurheilulajeja. Näin lajituntemus lisääntyy ja samalla yhteistyö tiivistyy käytännössä.

Lisää Liikunnan Ammattilainen -lehdessä

Liikuntajärjestöjen valtiontuen kehitys 2001 - 2012

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä tuki liikuntajärjestöille on kasvanut 2000-luvulla positiivisesti.

Lue lisää

____________________________________________________________

Liikuntaolosuhteita pohdittiin Helsingissä ja Tukholmassa

 

Olosuhdeseminaari järjestettiin Arena-messujen yhteydessä Helsingin messukeskuksessa ja tutustumismatkalla Bosön urheiluopistoon.

LUE LISÄÄ

____________________________________________________________

Liikunta-alan suurmessutapahtumassa on ennätykselliset 140 näytteilleasettajaa

 

Tuhannet liikunta-alan ja hyvinvoinnin ammattilaiset kokoontuvat jälleen 14.– 15.3.2013 Sportec-, Greentec-, Gymtec ja Fysiotec-messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Ennätykselliset lähes 140 näytteilleasettajaa esittelee messuilla uusia tuotteita, palveluja sekä ratkaisuja liikuntapaikka- ja viherrakentamiseen, kuntoliikuntaan, fysioterapiaan ja kuntoutukseen. 

LUE LISÄÄ MESSUOPPAASTA

____________________________________________________________

SLA:n hallitus 2013

 

SLA:n syyskokouksessa 30.11.2012 Turussa valittiin vuoden 2013 SLA:n hallitukseen uusina jäseninä Pekka P. Paavola, Manu Varho ja Aarni Mertala. Erovuoroisina vanhoina jäseninä jatkavat Tom Liljeström ja Kimmo Lemberg. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Pentti Naumanen, Jarmo Luuri, Pauli Salimäki ja Marjukka Tiainen sekä puheenjohtaja Ari Koskinen.

____________________________________________________________

"Opiskellaan korkeekoulussa jumppatädeiks"

 

SLA:n julkaisema Sanna Elosen ja Eeva-Maria Mannisen opinnäytetyönä tekemä tutkimus Liikunnanohjaajan ammattikorkeakoulututkinnon asemasta työelämässä sekä sen kohtaamasta arvostuksesta on nyt valmistunut.

Tiedustelut: toimisto@sla-ry.fi

____________________________________________________________

Vuoden liikuntateko 2012

 

Vuoden liikuntateko 2012 -palkinnon on voittanut Säkylän koulukeskuksen lähiliikuntapaikka Lounais-Suomessa. Kilpailun tulos julkistettiin Arena-messuilla tiistaina 9.10. Helsingin Messukeskuksessa. Voitto palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 5000 euron stipendillä.

Lue lisää

____________________________________________________________

Kesällä tapahtunutta

____________________________________________________________

SLA:n toimisto muutti uusiin toimitiloihin.

Uusi osoitteemme on

Mariankatu 23 C 17, 15110 LAHTI

____________________________________________________________

Opiskelijan sana

 

Sanna Elonen, Eeva-Maria Manninen

Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintonimike aliarvioi ammattitaidon.

Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintonimike on ollut merkittävä ongelma liikunta-alalla jo pitkään. Tutkintonimike on koettu harhaanjohtavaksi, koska se antaa tutkinnon suorittaneen ammattitaidosta väärän kuvan: ammattikorkeakoulusta valmistuneen liikunnanohjaajan koulutustason tulisi riittää muihinkin tehtäviin, kuin pelkästään erilaisten jumppien ohjaamiseen. Liikunnanohjaajat (AMK) sekä liikunnan perustutkinnon suorittaneet palkataan usein samoihin työtehtäviin, mikä on johtanut siihen, että tutkintonimikkeen nähdään olevan este työmarkkinoilla saatavalle arvostukselle.

 Lue Lisää

____________________________________________________________

KÖLNIN MESSUT - merkittävä tapahtuma liikunta-alalla

Kölnin liikuntapaikka ja -välinemessut Saksassa ovat merkittävä näyteikkuna siitä, mitä maailmalla on olemassa. Nyt 22. kerran järjestetyt messut kokosivat noin 24.000 näyttelyvierasta 112 maasta, joten ulkomaisia vierailijoita oli 57 prosenttia Saksan ulkopuolelta. 

Lue lisää

____________________________________________________________

Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n hallitus vuodelle 2012 valittiin syyskokouksessa 15.11.2011 Vierumäellä

 

Ari Koskinen jatkaa SLA:n puheenjohtajana. Hallitukseen uutena jäsenenä valittiin Marjukka Tiainen. Erovuoroisista jatkavat Pentti Naumanen, Pauli Salimäki ja Jarmo Luuri.

Vanhoina jäseninä hallitukseen kuuluvat edelleen Jari Hurskainen, Päivi Joenmäki, Mika Laakkonen, Kimmo Lemberg ja Tom Liljeström.

____________________________________________________________

Kenttä- ja Olosuhdepäiville 26.-28.9.2011

Helsinki-Otepää-Tartto akselilla osallistui suuri joukko liikunnan ammattilaisia.

LUE LISÄÄ

____________________________________________________________

Liikunnan olosuhteiden kehittämishanke käyntiin

 

Tera Heinonen aloitti kehittämishankkeen projektisuunnittelijana 12.9. Tera on monipuolisen liikuntataustan omaava liikunnanohjaaja joka myös opiskelee liikunnan kehittämistä Vierumäellä.

Hankkeen tavoitteena on luoda eri liikuntapaikoille yhteinen toimintamalli liikuntapaikkojen hoitoon liittyvän tiedon sekä liikuntapaikkojen laitteisiin ja materiaaleihin liittyvän tiedon keräämiseksi.

Päivitettyä tietoa on tarkoitus kerätä tietopankkiin/verkkopalveluun, suoraan liikuntapaikoilta. Kerättyä tietoa voidaan näin hyödyntää valtakunnallisesti liikuntapaikkojen- ja niiden hoidon suunnittelussa.

Lisää tietoa hankkeesta saat seuraavasta Liikunnan Ammattilainen lehdestä tai suoraan Teralta.

Tera Heinonen, 043 211 3617, etunimi.sukunimi@sla-ry.fi

____________________________________________________________

SLA:n kannanotto Liikunta-alan koulutuksen merkityksestä työehtävien hoidossa.

 

Lue lisää

____________________________________________________________

Yhdessä tekemällä ja hyvällä tahdolla eteenpäin

 

Ensimmäiset Suomen Perinneurheiluliiton kolmiottelun yleisurheilun SM-kilpailut järjestettiin Pieksämäen kaupungin Jäppilän kylän urheilukentällä. Kisat olivat osoitus siitä, miten pienin kustannuksin jo lähes unohduksissa ollut kenttä voidaan kunnostaa ja kuinka yhteishengellä syntyi leppoisa, mutta innostava tapahtuma, missä niin kilpailijoilla kuin katsojillakin riitti toimintaa.

Lue Lisää

____________________________________________________________

Liikkuvatko lapset ja nuoret vuonna 2020?

 

Nuori Suomi ry:n ja Demos Helsingin järjestämä keskustelutilaisuus 19.1. ”Lasten ja nuorten liikkumisen ja urheilun kulttuuri 2020” keräsi paikalle noin 200 liikunnan ammattilaista. Tilaisuudessa puitiin liikunnan nykytilaa, etsittiin uusia työkaluja liikuttamiseen sekä aloitettiin vision rakentaminen vuoden 2020 lasten ja nuorten liikunnasta.

Lue lisää

____________________________________________________________

Hyvinvointi yhteinen ponnistus

 

Suomen Liikunnan Ammattilaiset on ollut kutsuttuna STTK:n neuvottelukunnassa yhdessä Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn, Kirkon Alat ry:n ja Toimihenkilöliiton Erton kanssa.

 

Työryhmästä on käytetty nimitystä Hyvinvointialat STTK ja työryhmä on ottanut tehtäväkseen viedä eteenpäin kansalaisten fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, kulttuurillista ja taloudellista hyvinvointia. Lisäksi tavoitteena on hyvinvointialojen arvostuksen ja näkyvyyden parantaminen, työn ja toiminnan laadun vahvistaminen sekä taloudellisten ja muiden toimintaedellytysten parantaminen.

 

Lue lisää

____________________________________________________________

Osaava ja luova Suomi

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on laatinut tulevaisuuskatsauksen, missä tuodaan esiin tulevaisuuden näköaloja Suomen mahdollisuuksista. Katsauksessa on varsin vahva panos hyvinvoinnilla ja siihen liittyen liikuntanäköaloilla.

Lue lisää

____________________________________________________________

Ulos laatikosta

 

Mieti hetki mitä tarkoittaa liikuntapaikka? Minkälainen on hyvä liikuntaolosuhde? Näkökulmasi liikuntapaikasta ja hyvästä liikuntaolosuhteesta määräytynee sen tehtävän mukaan mihin olet orientoinut.

Lue lisää

 

5 000 euroa haettavissa palkintona uudentyyppiselle liikuntapaikalle

 

Arena-messut etsii Vuoden liikuntatekoa 2016. Palkintona on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5 000 euron stipendi, joka myönnetään liikuntapaikalle tai sen osalle, jonka rakentamisessa tai korjaamisessa on kehitetty tai toteutettu jotain uutta.

LUE LISÄÄ

KANSALAISALOITE

 

”Haluathan olla yhdessä mukana juhlistamassa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä vahvistamalla liikunnan asemaa yhteiskunnassamme.”

Olemme 5.2.2016 lähettäneet Oikeusministeriöön ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä nimikkeellä ”LIIKUNTA ENNALTAEHKÄISEVÄN TERVEYSTYÖN VIRALLISEKSI OSAKSI”.

Esitämme, että eduskunta hyväksyisi kansalaisaloitteen ”LIIKUNTA ENNALTAEHKÄISEVÄN TERVEYSTYÖN VIRALLISEKSI OSAKSI”. Kansalaisaloitteen tarkoitus on, että terveydenhuoltolain eri pykäliin ja momentteihin liikunnan merkitys ennaltaehkäisevänä toimintana kansalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä kirjataan toimenpiteineen selkeästi.

Liikkumattomuus on yksi syy lisääntyneisiin useisiin kansansairauksiksi luokiteltuihin ongelmiin. Sisällyttämällä liikunta selkeästi viralliseen palvelurakenteeseen terveystyön osaksi voidaan sen avulla ennaltaehkäistä merkittävä osa sairauksista ja säästää korjaavien hoitotoimenpiteiden kustannuksissa.

Olethan mukana nostamassa liikuntaa suomalaisen ennaltaehkäisevän terveystyön viralliseksi toimijaksi. Jaathan kyseistä aloitelinkkiä organisaatiollesi, ystävillesi, edustamillesi järjestöille ja kaikille liikunnan ystäville.

Tarvitsemme heidän varauksettoman tukensa kyseisen asian eteenpäin viemiseksi.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan ko. kansalaisaloitetekstiin ja luettuasi allekirjoittamaan sen.

www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1823

Jaa tätä viestiä ja linkkiä eteenpäin

Liikuntaterveisin hankkeen vastuuhenkilöt:

Reijo Häyrinen, toiminnanjohtaja, SLA ry                                       

Matti Heikkilä, liikunnan erityisasiantuntija, ammattivalmentaja

 

 

Jyränkölän Setlementti sai liikuntaan innostavan lahjoituksen

 

Suomen liikunnan ammattilaiset ry:n toiminnanjohtaja toimitti lahjoituksen Jyränkölään, jossa sitä olivat vastaanottamassa toimitusjohtaja Kari Hahl, rehtori Sirkka Suomi, liikunnan vastuuopettaja Sari Mutanen ja palveluvastaava Anne Virtanen.

Rauhaisaa joulunaikaa

ja liikunnallista uutta vuotta 2017!